08 Mayıs 2016

Hayatını Yaşa (Hayattan Sıkıldınız mı? Bu yazıyı Okuyun)

Bir gün mutlaka öleceğiz, ölümsüzlük diye bir şey yok bu hayatta. Bu sebepten dolayı her ne yapıyorsan yap her zaman için anı yaşa, anı yaşadıktan sonra her şey olacağına varır. Hiç kimsenin kalbini kırmamaya ve hiç kimseye kötü davranmamaya çalış. Hayatı bir gün olarak yaşa ve bu bir günde canın ne istiyorsa onu yap. Dünyada mutsuz insanlar her gün çoğalıyor, bir hastalık gibi bu tüm dünyaya yayılıyor. Bunun önüne geçmemiz lazım, insanları ağız dolusu güldürmemiz lazım. Hayatında bir kişinin dahi gülüşünü çalsan dünyalar senin olur.

Hayatında hırsızlık yapacaksan bir kişinin gönlünü çal ama amacın gönül eğlendirmek olmasın. Hayatta aşkı da yaşa ayrılığı da yaşa, fakat güçlü olmayı da bil. Bu hayatı boşu boşuna yaşama bir amaç uğruna, bir hedef uğruna yaşa. Bir şeyi denemekten hiçbir zaman korkma, denemeden neyi başaracağını bilemezsin. Yüzünde gülümsemeyi hiçbir zaman eksik etme, gülmediğin hiçbir gün olmasın. Hayatındaki tüm insanlara karşı güler yüzlü ol, insanlar güldükçe gülmenin güzel bir şey olduğunu hisset. Mutluyken de gülmesini bil, üzülürken de gülmesini bil. Hayatında senin canını sıkan kişileri hayatından çıkar, kimse senin gülüşünden daha değerli olamaz. Hayatın her saniyesinde iyi kalpli olarak düşünmeye devam ettiğinde üzülen taraf emin ol ki sen olmayacaksın, iyi düşüncelerini hiçbir zaman kaybetme. Hayat bazen bizi fazlasıyla yorar, üst üste kötü şeyler yaşarız ama bunun sonunda önce cefasını çekeriz sonra sefasını çekeriz. Hayat senin üzülmeni istemiyor sadece ne kadar güçlü olduğunu ölçüyor, her şeye rağmen mücadele etmeni istiyor. Hayatın bu isteğini yerine getir, dünya başına yıkılsa da sen güçlü olmasını bil. Annenin, babanın ve kardeşlerinin her zaman kıymetini bil, onlar sana güç verecektir bundan emin ol. Dünyayı kötü bir yer olarak algılama, hayatta hep kötü insanlar var diye düşünme. Günü gelir hayatına çok iyi kalpli biri girer ve o zaman hala iyi insanların var olduğunu anlarsın. Kötü düşünmekten vazgeç, her seferinde iyi düşün. Arkadaşların seni kötü bir yola sürüklüyorsa bu yoldan ayrıl, hayatında kendine ait iyi bir yol seç. Kötü alışkanlıkların varsa bunlardan bir an evvel kurtulmaya çalış, hayatını temiz bir şekilde yaşa. Her şeye rağmen yaşadığımız hayat ve dünya güzel bir yer. Hayatını dolu dolu yaşamayı ve yüzünde oluşan o tebessümü göstermekten hiçbir zaman vazgeçme.

Onur Özgür SUNGUR

Twitter: https://twitter.com/onurozgursungur
İnstagram: https://www.instagram.com/onurozgursungur
Facebook: https://www.facebook.com/Onur.Ozgur.Sungur
Facebook Sayfa: https://www.facebook.com/O.O.Sungur/

1 yorum:

  1. Bunu başarabilen kişi hayatın sırrını çözmeyi başarmış , nadir kişilerden biridir. Yapabilene ne mutlu. Çünkü herkeste bir bıkmışlık, acizlik, laf sokma yarışı, kalp kırmak gırla..
    En kötüsü çıkarlar uğruna yapılan savaşlar. Dünyayı kirletiyorlar.

    YanıtlaSil