07 Temmuz 2016

Makarna Zayıflatıyor mu?

Makarna sevenlere iyi haber. İtalyan bilim insanlarının son araştırmasında "makarnanın zayıflamaya yardımcı olduğu" sonucuna vardıkları yazıyor.

İngiliz Times gazetesinde yer alan bir haberde, İtalyan bilim insanlarının son araştırmasında"makarnanın zayıflamaya yardımcı olduğu" sonucuna vardıkları yazıyor.

BBC Türkçe'nin aktardığı haberde, "Ülke genelinde 23 binden fazla kişinin beslenmesini inceleyen iki araştırma, daha çok makarna yiyenlerin kilolarının daha düşük olduğunu ve bel bölgelerinin daha ince olduğunu ortaya koydu" deniyor.

Haberde "bağımsız uzmanlar, bulgular için karbonhidratın 'şeytanlaştırılması' için bir neden olmadığının kanıtı" ifadeleri kullanılıyor.

Kaynak: Haber7

1 yorum:

  1. Merhaba! Tam da dün akşam eşimle televizyonda ünlü bir doktor-diyetisyenin tavsiyelerini dinlerken bu konuyu araştırma ihtiyacını duymuş, zaten 20 yıldır bildiğim ve herkese sürekli tekrarladığım bir şeyin ıspatını yabancı kaynaklardan teyit etmiştim... ;)Yoksa inanan yok!
    Durum buğdayından yapılan makarna şişmanlatmaz (ki sanırım ülkemizde tüm makarnalar öyledir), üstüne döktüğümüz soslar yağlar şişmanlatır. 100 gr. çiğ makarna sadece 350 kalori civarında, onu 1 litre suda haşladığınızda kalori değeri yarı yarıya düşüyor...
    İçerdiği çoklu karbonhidratları (onlar 'iyi' karbonhidrat oluyor) ve 15-20 civarında mineral ve vitamin bakımından da besin değeri çok yüksek bir yiyecek...

    YanıtlaSil