10 Ekim 2016

Tanrım Beni Görünür Kıl

http://i.dr.com.tr/cache/600x600-0/originals/0000000652105-1.jpg
Günün birinde, Dünya dışında bir gezegende yaşamın var olduğu açıklansa… Ve bu gezegen Dünya’daki tüm insanların alternatif hayatlarını yaşadığı topraklarsa… Keşkelerinle ve seçimlerinle yüzleşmeye cesaret edebilir misin?

“Bu dünyada elde edemediklerini elde eden ama bunlardan mutluluk duymayan bedeninle karşılaşsan?

Ve en çok kendini kıskansan?”

“İkinci bir şansın, ikinci bir yaşamın olsa?

Peki ya zaten, başka bir gezegendeki hayatına göre ikinci bir şansını yaşıyorsan?” diye soruyor Nilüfer Önder, Tanrım Beni Görünür Kıl adlı bilim kurgu romanında. Kitap çok ilginç bir zamanda, NASA'nın Kepler 452b'yi keşfettiğini dünyaya duyurmadan önce raflarda yerini aldı.

Konusuna göz atacak olursak; kitap, 2185 yılında zamanın en güçlü uzay bilimleri araştırma merkezi olarak adlandırılan HNA'nın, yaptığı araştırmalar sonucunda Dünya'nın ikizini, Yeni Dünya'yı bulmasıyla başlıyor. Çok geçmeden yeni gezegende yaşamın var olduğu ortaya çıkıyor. Bu yeni gezegendeki insanlığı, Dünya’dan haberdar etmek için başlatılan masum bir proje kapsamında Jordon, Karin, Tilet, Nadine ve Grek adındaki beş bilim adamı Yeni Dünya'ya gönderiliyor. Ve işler hiç de tahmin ettikleri gibi gitmiyor. Yeni Dünya'daki insanlığın, Dünya'daki insanların ikizleri, bir nevi yansıması olduğunu fark eden bilim adamları, HNA tarafından kendi alternatif hayatlarıyla yüzleşmeye zorlanıyor. Hiç ummadıkları bir anda ikinci bir şans verilseydi eğer sahip olmanın hayalini kurdukları hayatlarının içine düşüyorlar. Yaşamlarına dair pişmanlıklarını ve keşkeleriyle dolu hayatlarının cevaplarını bu yeni gezegende bulmaya çalışıyorlar.

Nilüfer Önder, Tanrım Beni Görünür Kıl adlı romanında, beş bilim adamının hayatı üzerinden insanlığın hırsını, tutkularını ve pişmanlıklarını çarpıcı bir dille gözler önüne sermeyi başarmış. Hayalini kurduğumuz hayatı sorgulamamızı, seçimlerimizi ve sahip olduklarımıza farklı bir bakış açısıyla yaklaşmamızı sağlıyor. Ve en çarpıcısı da insanların aşk uğruna yapabileceklerini, alabilecekleri riskleri yüzümüze çarpıyor.

Akıcı dili ve ilgi çekici kurgusuyla büyük beğeni toplayan Tanrım Beni Görünür Kıl, Nilüfer Önder’in ilk romanı olmasına rağmen kendinden daha çok söz ettireceğe benziyor. Kim bilir, belki birgün beyaz perdede karşımıza çıkıverir…

Tanrım Beni Görünür Kıl (Nilüfer ÖNDER)
Potkal Kitap Yayınları

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder