11 Ekim 2013

Amerika'da bir kişi yılda 12 kitap, Türkiye'de 12 kişi bir kitap okuyor

Cumhuriyet Üniversitesi (CÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz, “Eğer biz tarihte üstlendiğimiz misyonumuzdan kazanmak istiyorsak kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Amerika’da bir kişi yılda 12 kitap okurken bizde 12 kişi bir kitap okuyor.” dedi.

Sivas 2. Kitap Günleri’nin açılışı gerçekleştirildi. Tarihi Kent Meydanı’nda Sivas Kongresi’nin 94′üncü yıl dönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 'Sivas 2. Kitap Günleri'nin resmi açılışı yapıldı. Vali Yardımcısı ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve il protokolü tarafından gerçekleştirildi.

AMERİKA’DA BİR KİŞİ YILDA 12 KİTAP OKURKEN, TÜRKİYE'DE 12 KİŞİ BİR KİTAP OKUYOR

Rektör Yardımcısı Hüseyin Yılmaz, kitap okumanın önemine değinerek, “Bugün yaşadığımız sorunların çözümünü ararken gözümüzü çevirdiğimiz ülkeler bir anlamda kitap okuyan ülkeler. Eğer biz tarihte üstlendiğimiz misyonumuzdan kazanmak istiyorsak kitap okumayı alışkanlık haline getirmemiz lazım. Var olan bu alışkanlığımızı daha da artırarak yeni nesillerimizi kitapsever hale getireceğiz. Amerika’da bir kişi yılda 12 kitap okurken bizde 12 kişi bir kitap okuyor. Kitap okuyan, okuduğu kitabı içselleştiren hayatında taktik eden nesiller yetişmesini ümit ediyorum. Bu vesile ile bu fuarın hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok ise 4 Eylül şenlikleri kapsamı içerisinde kitap fuarının 2′nci kez düzenlendiğini belirterek, “Katkılarından dolayı herkese teşekkür ederim. Ecdadımızın ilim irfan yuvası olarak bıraktığı bu değerli alanda ilim adamlarımızın, değerli akademisyenlerimizin onların eserlerini burada Sivas halkına taktim etmek onları Sivas halkına tanıştırmak bir araya getirmek çok önemliydi. emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı Salih Ayhan da geçen yıl 120 civarında yayınevi varken bu yıl ise 230′a yaklaştığına dikkat çekerek, “İnşallah seneye bu 300′ü bulacaktır. Söyleşiye gelecek olan 30 tane ilim irfan sahibi entelektüel insanlar var. 30′unu da dinlemek herhalde bir yaz boyu bir kursa bir kampa girmek gibi olacaktır.” ifadelerini kullandı.

KİTAP BAĞIŞLADILAR

Konuşmaların ardından açılış kurdelesini kesen Vali Yardımcısı Salih Ayhan, Belediye Başkan Vekili Orhan Demirok, CÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hüseyin Yılmaz ve beraberindekiler yayınevlerinin stantlarını gezdikten sonra Sivas Belediyesi tarafından alanda oluşturulan Kitap Kumbarası’na kitap attı.

GÜNAYDIN, ÇOCUKLAR İÇİN 108 GÜN KİTABINI HAZIRLADI

CÜ Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi Bölümü Başkanı Okutman Necip Günaydın, çocukların Mustafa Kemal Atatürk’ün Sivas’ta kaldığı 108 günde yaşadıklarını anlayabilmeleri için resimlerin yer aldığı 'Çocuk Gözüyle 108 Gün' adlı kitabı hazırladı. Çocukların yoğun ilgi gösterdiği kitap tanıtımında Okutman Necip Günaydın, kitaplarını imzaladı. Daha sonra ise PTT tarafından hazırlanan pul sergisinin açılışı yapıldı.

Kaynak: Haber Yurdum

1 yorum: